SZÁJSEBÉSZET

A szájsebészet elsősorban a fogak és az állcsontok betegségeivel foglalkozik. Orvosaink, amennyiben lehetséges, a fogmegtartó sebészeti beavatkozásokat választják.

Fájdalommentes szájsebészeti kezelés

Tudjuk, hogy a fogorvos látogatás és különösen a szájsebészet, nem olyan felemelő érzés, ezért minden esetben arra törekszünk, hogy fogászati ügyeletünkön fájdalommentes szájsebészeti kezelés nyújtsunk pácienseinknek. Nekünk az Önök megelégedettsége számít. Szakképzett fogorvosaink hitvallása, hogy a megszokottnál kellemesebb élmény legyen a szájsebészeti beavatkozás. Legyen ez azonnali szájsebészet vagy előre egyeztetett időpont.

Gyökércsúcs amputációja (resectio)– a fog megtartásának utolsó esélye

A gyökércsúcs amputációja során a gyökértömött fog fertőzött részét távolítjuk el. Amennyiben ez nem lehetséges, az alábbi szájsebészeti szolgáltatások egyikével igyekszünk pácienseink fogsorának egészségét visszaállítani:

  • Tejfog eltávolítása
  • Elülső (front: 1, 2,3) fog eltávolítása
  • Kisőrlő (premolaris: 4, 5) fog eltávolítása
  • Nagyőrlő (molaris: 6, 7, 8) fog eltávolítása
  • Véséssel történő fog- és foggyökér-eltávolítás (sculptio)
  • Bölcsességfog műtéti eltávolítása
  • Műtéti fog-, gyökéreltávolítás feltárással

A fogeltávolító műtétek mellett az alábbi szájsebészeti szolgáltatásokat kínáljuk:

fogaszatiugyelet-szajsebeszet

Arcüreg-zárás

A nyitott arcüreg a felső fogak eltávolítása után jön létre. A nyitott arcüreget mielőbb le kell zárni!A nyílás elfedését ún. lebennyel végezzük, melyet helyi érzéstelenítésben az ínyben metszünk, majd a szájpadlás nyálkahártyájához varratokkal rögzítünk. Orrfúvási próbával ellenőrizzük, hogy sikeresen lezártuk-e a nyílást.

Nyálkahártya-plasztika

Fogászati rendelőnkben fájdalommentesen, érzéstelenítésben végezzük az eljárást, melynek során az implantátum fejébe speciális ínyformázó csavarokat helyezünk el.

Fogmeder-gyulladás (alveolitis) kezelése

A fogmeder-gyulladás bölcsességfog vagy fertőzött, gennyes gyökerek eltávolítása után két-három nappal fellépő szövődmény és szájsebészeti beavatkozást igényel. A páciens erős fájdalmat érez az érintett helyen, de jellemző lehet a rossz szájszag és szájíz, az elesettség-érzés, a nyirokcsomó-duzzanat és a láz is.

A seb kitisztítása a legfontosabb, természetesen megfelelő fájdalomcsillapítás után. A tisztítás során eltávolítjuk a gyulladásos részeket, új vérrögök képzését serkentjük, és gyulladáscsökkentő is kerül a sebbe.

Amennyiben fájdalmat érez a szájában, bátran forduljon szájsebészünkhöz. A probléma észlelése után a lehető leghamarabb. Szájsebészetünkön szakképzett orvosok várják kedves pácienseinket!