Szeretne hófehér fogakat? Szeretne úgy ragyogni, mint a sztárok? A fogfehérítés lesz az Ön számára is a megoldás.

A ragyogóan fehér fogak tisztaságot, jól ápoltságot tükröznek, ez a jó megjelenés elsődleges feltétele. Ehhez gyakran fogfehérítő eljárás  szükséges.

Ebben a témakörében még ma is rengeteg tévhit és téves információ kering, ezért az alábbiakban a leggyakoribbakról ejtünk néhány szót. Így Ön biztos lehet abban, hogy a fogfehérítés fájdalommentes és biztonságos eljárás.

Fogfehérítés régen és ma 

Tudta, hogy a fogfehérítés több évszázados múltra tekint vissza?

Már eleink is tisztában voltak azzal, hogy a jó megjelenés előnyökkel jár. Az is egyértelmű, hogy a jó megjelenést leginkább a jól ápoltság jellemzi, ami minden érzékszervünkkel észlelhető.

A fehér fogak minden esetben ezt segítik elő, bár a régmúltban élő emberek hátrányban voltak velünk szemben, hiszen fogaik fehérítési technológiája meg sem közelítette a miénket.

Száz évvel ezelőtt például faszén hamuját használták erre a célra. Néhány évtizeddel ezelőtt áttértek a citromos, valamint a szódabikarbónás fogtisztításra. Ezek mindegyike hatékony volt ugyan, de a fehérítés mellett károsította is a fogakat. Lentebb bővebben kifejtjük az otthoni fogfehérítés hátrányait.

Napjainkban jóval könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen klinikai fogfehérítés révén – minimális károkozás nélkül – több árnyalatnyi világosítás érhető el. Ilyen eddig nem volt.

Az úgynevezett hidegfény eljárás, melyet ma a klinikákon használnak, nem csak a fogak felszínén, de a mélyebb rétegekben is megszünteti az elszíneződést. Így érhető el, hogy a klinikai fogfehérítés nem csak néhány hétig, hanem huzamosabb ideig tart.

A fogfehérítés során használt zselé vízbázisú, tehát semmilyen kémiai behatás nem éri a fogakat. Ebből látható, hogy napjainkban adott a technológia arra, hogy dörzsölés vagy kémiai hatás nélkül érjünk el pozitív változást.

Otthoni fogfehérítés hátrányai 

Szeretné elkerülni a maradandó károsodást? Az otthoni fogfehérítés rengeteg veszélyt rejt magában. Ne kockáztasson!

Néhányan még ma is a takarékoskodás elvét vallják, ha a fehér fogak kerülnek szóba. Holott a túlzott takarékoskodás olykor több kárt okoz, mint gondolnánk.

Időről időre elterjednek bizonyos módszerek, melyek fillérekből elvégezhetők otthon. Lássuk ezeknek a veszélyeit!

Szódabikarbónás fogfehérítés 

Talán a legelterjedtebb otthoni módszerek közé tartozik a szódabikarbónás fogfehérítés. Ez valóban fillérekbe kerül, és egészen biztosan megbánja az ember egy-két éven belül.

Szódabikarbónás dörzsölés során a fogzománc felkarcolódik, megsérül. Ez óhatatlanul megtörténik, még akkor is, ha nem erőből dörzsöljük fogainkat. Ezt a tényt figyelembe véve egyértelmű, hogy mi történik a későbbiekben szódabikarbónás alkalmazás után.

A fogzománc megsérül, a szennyeződés bejut a fogak mélyebb rétegeibe, majd megjelenik a fogszuvasodás. Ennyire egyszerű a folyamat. Valóban megéri a takarékoskodást?

Citromos fogfehérítés 

A citromos fogfehérítés a másik leggyakoribb otthoni módszer, ami szintén nem használ a fogak épségének.

A citrom felmarja a fogzománc felszínét, így távolítja el az ott lévő elszíneződéseket. A fogzománc elvékonyodik, sérülékennyé válik, majd az előző módszerhez hasonlóan, előbb-utóbb elkezd a fog szuvasodni. Újra érdemes elgondolkodni, megérte?

Napjainkban az eperrel való dörzsölés terjedt el igazán, ami a citromhoz hasonlóan kémiailag károsítja a fogzománcot, hiszen azt savas behatás éri. A folyamat ugyanaz, mint citromos fogfehérítés során.

Nehogy azt gondoljuk, hogy rengeteg alkalomra van szükség, mire ez az állapot kialakul. Akár egy-két otthoni fogfehérítés után elvékonyodhat a fogzománc és kialakulhat a maradandó károsodás.

Semmilyen körülmények között nem támogatott olyan fogfehérítés módszer alkalmazása, mely során fizikai vagy kémiai behatás éri a fogakat. Ebben az esetben óhatatlanul károsodik a fogfelszín, ami egy visszafordíthatatlan folyamat.

Fogfehérítés feltételei 

A fogfehérítés feltétele a tiszta és ép fogazat!

A másik oka annak, amiért nem érdemes otthoni módszerekkel kísérletezni, az, hogy a fogak fehérítési eljárását minden esetben  egy alapos fogászati kontrollnak kell, hogy megelőzze.

Ez esetben el kell végezni a szükséges fogászati kezeléseket, ami általában a szuvas fog kezelését, illetve a fogkő eltávolítását jelenti. Csak ezután végezhető el a fogak kifehérítése.

A tartós és biztonságos fogfehérítés az, amire Ön is vágyik? Ne kockáztasson, őrizze meg fogai épségét!

Jöjjön el hozzánk még ma fogfehérítés kezelésre! Bejelentkeznie sem kell.