Diagnosztika

Nem tudja, hogy mi a gond, de érzi, hogy valami nincs rendben a fogaival? Szeretné tudni, hogy milyen kezelésre van szüksége? Az első lépés a fogászati diagnosztika.

Ez egy állapotfelmérést jelent, minden egyes kezelés ezzel a lépéssel kezdődik. Diagnosztika szükséges ahhoz, hogy Ön valóban pontosan azt a kezelést kapja, melyre szüksége van.

Diagnosztika: a fogászati probléma feltérképezése 

A diagnosztika több lépésből áll annak érdekében, hogy megállapításra kerüljön a pontos probléma, valamint a lehető leghatékonyabb kezelési terv jöjjön létre.

  1. A diagnosztika minden esetben az általános egészségi állapot felmérésével kezdődik. Erre mindenképpen szükség van, hiszen egyes betegség, rendellenesség befolyásolhatja a kezelés menetét. Ez az állapotfelmérés mindössze néhány percet vesz igénybe.
  2. A következő lépés, mely szintén megelőzi a szakorvosi vizsgálatot, a röntgenfelvétel elkészítése. Bár néhány ember szerint a röntgen vizsgálat nem szükséges, több esetben bebizonyosodott, hogy ennek elhanyagolása később maradandó károkat okozott, ezért mindenképpen javasoljuk, hiszen szükség van rá.

(Ide tedd be légy szíves példának azt, ami most is fent van az oldalon a röntgen nélküli félrekezelésről.)

A diagnózis során a röntgenfelvétel az, amely tiszta és egyértelmű képet ad a fogak, és azok környezetének állapotáról. A precíz állapotfelmérés elképzelhetetlen röntgenfelvétel nélkül, bármilyen jellegű problémáról is legyen szó.

Az sem utolsó szempont, hogy a röntgenfelvétel pontos képet ad a korábbi kezelésekről, valamint a korábbi állapotokról. Így ez szintén megkönnyíti a pontos diagnózis felállítását.

  1. Ezután következik a szakorvosi vizsgálat, mely révén a konzultáló orvos megvizsgálja a szájüregi állapotokat, különös tekintettel a problémás területekre.
  2. Szükség esetén, az eljárás során orál kamerás felvétel vagy nagy felbontású fotó készül a szájüreg kezelendő részéről. Erre nem minden esetben van szükség, ám a szabad szemmel nehezen látható területeket jóval könnyebb ez után feltérképezni.

Amikor minden információ rendelkezésre áll, – általános egészségi állapot, röntgen felvétel, beszélgetés során felmerült problémák, valamint a szakorvosi vizsgálat – akkor a konzultáló fogorvos mindezeket az adatokat összeveti, majd ezek alapján elkészül a diagnózis.

A diagnosztika szolgáltat alapot az elkészülő kezelési tervnek, valamint a későbbiek során a sikeres kezelésnek.

Részletes információk a diagnosztika során 

Önnek is elege van az érthetetlen orvosi szakszövegekből? Fél attól, hogy nem tudja, mi történik Önnel?

A konzultáció során különös gondot fordítunk arra, hogy az Ön számára minden világos legyen. A konzultáló fogorvos részletesen elmagyarázza a fennálló problémát, valamint az erre irányuló kezelés lényegét.

Mint minden problémára, általában a fogászati problémák többségére is igaz, hogy több megoldás is létezik. A diagnosztika során – mivel a kezelési terv ennek alapján készül el – sorra veszünk minden létező alternatívát, majd ezeket összevetjük az Ön szándékaival és lehetőségeivel. Majd csak ezután készül el a konkrét kezelési terv, valamint ennek alapján az árajánlat.

A diagnosztika után Ön nem csak saját szájüregi állapotával lesz pontosan tisztában, de mindenre kiterjedően a kezelési lehetőségekkel is.

Külön érdekesség, hogy a kezelés előtti fázisban, Ön megtekintheti a monitoron a saját szájüregi állapotát. Ez nagyon érdekes momentum, hiszen úgy tekinthet magára, mint még eddig soha. Szinte minden emberre az újdonság erejével hat ez a pillanat, még akkor is, ha már korábban volt benne része.

A diagnosztika a pontos és eredményes kezelés záloga. Jöjjön el hozzánk Ön is, és használja ki a modern diagnosztika lehetőségeit!